I AM ALGAE, een bedrijf in eetbare Spirulina-algen, staat op het punt op te schalen dankzij de financiering van verschillende partijen, waaronder NEW-ttt. Ze dagen de huidige Spirulina-producten uit door verse diepgevroren blokjes te leveren in plaats van de minder gezonde poeders en pillen. “Ons doel is om consumenten waar en wanneer dan ook te kunnen voorzien van verse algen.”
“We developed a technique to grow algae continually and sustainably on artificial light.” CEO Filips Jager explains, “we sometimes say we have been able to hack light.” They can grow algae all year round in fact. It is this innovation has brought the young start-up under the attention of NEW.
“We hebben een techniek ontwikkeld om continu en duurzaam algen te kweken op kunstlicht.” Legt CEO Filips Jager uit. “We zeggen wel eens dat we licht hebben kunnen hacken.” Ze kunnen het hele jaar door algen kweken. Het is deze innovatie die de jonge start-up onder de aandacht van NEW heeft gebracht.
Jager hoopt met I AM ALGAE bij te dragen aan de snelle voedseltransitie. “We zitten midden in een eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig. Ons product past daar perfect in,” zegt hij. En ze kunnen het nog snel ook. Jager verwacht dat er begin volgend jaar een echte fabriek wordt geopend.
Dan kan er een echte kick-of plaatsvinden en kunnen klanten genieten van hun in water gekweekte ‘groentes’. “Onze verse algen hebben een lekkere frisse smaak. Dat is belangrijk, maar ook het gebruiksgemak en het feit dat het gezond is. De Spirulina wordt geleverd in kleine diepvriesblokjes, zoals mensen het kennen van spinazie. En we zijn ervan overtuigd dat de vraag ernaar snel zal toenemen.
Ben je benieuwd naar meer? bezoek I-AM-ALGAE.eu.
Dit artikel is een herschreven stuk uit Kunstlicht is het hart van ‘algenfabriek’ in Bolsward. Kijk op nom.nl voor meer informatie.
Wil je ook succes behalen?
Neem contact op met Ronald Wielinga, ondernemensbeheerder via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl.