Hydraloop

Het verhaal van Hydraloop en de WaterCampus begon begin 2017. Dat is het moment dat er contact is tussen WaterCampus en Hydraloop. Hydraloop ontwikkelde hun unieke technologie al vanuit hun garage in Muiderberg (Nederland) en was actief op zoek naar mogelijkheden om de markt te betreden. Hydraloop was direct onder de indruk van de faciliteiten die WaterCampus bood en het sterke internationale netwerk en besloot een kantoor te nemen op WaterCampus in het BBusiness Center Johannes de Doper. Zo konden ze optimaal gebruik maken van het innovatie-ecosysteem op de WaterCampus.

Via de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) die ook een kantoor heeft op WaterCampus, kwam Hydraloop in contact met Technologies Added in Emmen, een gedeelde slimme fabriek voor het MKB, waar de Hydraloop-systemen worden geproduceerd. In februari 2018 zijn de eerste producten opgeleverd en in een pilot geplaatst in woonwijk Blitsaerd in Leeuwarden. Dit is een mooi voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen de verschillende organisaties in het WaterCampus-ecosysteem. In dit geval was het de gemeente Leeuwarden om het belang in te zien voor een start-up om een ​​launching customer te hebben.

In 2018 werd Hydraloop de trotse winnaar van de WIS-award. Als winnaar van deze prijs kreeg Hydraloop extra ondersteuning om hun innovatieve product internationaal in de spotlight te zetten. In een periode van 2 jaar presenteerde Hydraloop zich op 26 beurzen wereldwijd. Sommigen van hen samen met de Water Alliance. Enkele hoogtepunten van het internationale avontuur:

  • Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, januari 2018, waar Water Alliance een Holland paviljoen organiseerde. Tijdens deze beurs won Hydraloop de Innovation Award en kreeg daarmee veel aandacht in de golfregio.
  • Barcelona, ​​Spanje, november 2018, waar Hydraloop werd gepresenteerd op IWater.
  • Chicago, VS, september 2019, waar Hydraloop toetrad tot de Weftec. Tijdens de WIS-award in Leeuwarden (2018) introduceerde Water Alliance Hydraloop bij The Water Council in Milwaukee (Wisconsin). De Waterschap maakt deel uit van de Global Water Tech Hub Alliance, een initiatief van onder meer Water Alliance. Tijdens een Water Tech Hub Tour in de dagen na de Weftec werd Hydraloop lid van de Waterraad en startte hun eerste kantoor in de VS;
  • Amsterdam, Nederland, november 2019, waar Hydraloop deel uitmaakte van het Holland Innovation Park dat wordt georganiseerd door de Water Alliance in het Holland Paviljoen.

In januari 2020 gaat het ineens hard als Hydraloop deelneemt aan een grote Nederlandse missie met de 50 meest innovatieve tech start-ups van Nederland op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas. CES is het wereldtoneel voor innovatie. Een evenement met 200.000 bezoekers en ongeveer 20.000 verschillende innovaties die strijden om niet alleen winnaar te worden in hun eigen categorie van innovaties, maar ook “Best of the Best”. Tijdens de CES ontving Hydraloop verschillende innovatieprijzen (Beste Innovatie, Beste Start-up, Beste Duurzame Product) en wordt het uitgeroepen tot overall winnaar, “Best of the Best”, onder giganten als Samsung, Sony en vele anderen. Dit is niet alleen een succes voor Hydraloop, het weerspiegelt ook het Nederlandse innovatie-ecosysteem. Voor het eerst in de geschiedenis van CES gaat de spotlight naar een meer milieugerichte innovatie. Voor Hydraloop is het een doorbraak in internationale bekendheid. Er komen bestellingen binnen van over de hele wereld. Om de groei van het bedrijf mogelijk te maken, is het nodig om kapitaal aan te trekken. Als onderdeel van hun zoektocht naar dit kapitaal kreeg Hydraloop ook de mogelijkheid om zich te presenteren aan de Financieringstafel Friesland.

Via de Water Alliance, die als partner betrokken was bij de documentaire Brave Blue World, is ook aandacht besteed aan Hydraloop als een van de innovatieve oplossingen om slimmer om te gaan met ons schaarse drinkwater. Deze documentaire is te zien op Netflix.

Als snelgroeiende organisatie werd het kantoor van Hydraloop in het Business Center te klein. Daarom zijn ze verhuisd van het Business Center naar een groter kantoor op de WaterCampus in het Wetsusgebouw. Ze delen dit gebouw met Wetsus, CEW en CIV-Water en ze schalen productie en personeel sterk op. Een mooie toekomst ligt voor Hydraloop in het verschiet.

Ook geïnteresseerd om succesvol te worden? 
Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.

Over Hydraloop

Elke dag ervaren steeds meer mensen waterstress. De enige manier waarop onze planeet zoet water kan vernieuwen, is door regen op het land. Maar de hoeveelheid regen is veel minder dan de hoeveelheid water die mensen aan de aarde onttrekken. Na decennia van intensieve verstedelijking, ontbossing, wateromleiding en industriële landbouw, droogt onze planeet uit en daalt het grondwaterpeil. De mensheid wordt geconfronteerd met een watercrisis als nooit tevoren.

Hydraloop geeft ons kostbare water een tweede leven door het water uit douches, baden, wasmachines, wastafels en airco’s op te vangen, schoon te maken en te hergebruiken. Het water dat Hydraloop produceert is schoon, helder, veilig en gedesinfecteerd. Het kan worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachines, tuinirrigatie en het bijvullen van zwembaden.