Financiering is essentieel om een bedrijf op te bouwen of een nieuwe innovatie te lanceren. De meeste start-ups en MKB’ers hebben niet de financiële middelen om deze investeringen zelf (volledig) te doen. Resultaat: de groei van het bedrijf is beperkt. Het team staat voor de volgende uitdaging: waar vinden we de investeerder die betrouwbaar is en die een echte meerwaarde kan bieden voor ons bedrijf?
Wij helpen u graag verder! Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.
Wij helpen u graag verder! Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.
Stichting Bison is onderdeel van WaterCampus Leeuwarden en heeft tot doel de Noord-Nederlandse economie te stimuleren door startende ondernemers in watertechnologie te helpen. Bison helpt door startups en MKB’s te financieren en hen te helpen bij het opzetten van een succesvol bedrijf (plan). Financieringsmogelijkheden variëren van 5.000 tot 100.000 euro
VIDA streeft ernaar de implementatie van nieuwe oplossingen (bij voorkeur sleuteltechnologieën) in de voedingssector te versnellen die het gebruik van water en energie verbeteren met de ambitie om verliezen en consumptie te verminderen. VIDA heeft drie verschillende soorten financieringsvouchers om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) te ondersteunen die op zoek zijn naar nieuwe hulpbronnenefficiënte oplossingen. Momenteel zijn alle vouchers toegekend. Maar het consortium, inclusief Water Alliance en het Centre of Expertise Watertechnology, werkt aan een vervolgprogramma.
Het aanbod aan financieringsmogelijkheden voor KMO’s en start-ups wordt steeds diverser. Naast banken zijn er allerlei alternatieven. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar levert tegelijkertijd vaak onduidelijke situaties op voor ondernemers. Om de ondernemers te faciliteren heeft het Ministerie van Economische Zaken de Financieringstafels geïnitieerd. Een van deze financieringstafels wordt georganiseerd door WaterCampus Leeuwarden en de provincie Fryslân. Aan deze tafel verbinden we ondernemers met de juiste (combinatie van) financiering. Meer informatie vind je hier.
Zowel de Water Alliance als het Centre of Expertise Water Technology nemen sinds de zomer van 2018 deel aan het project European Water Test Network. Het doel van het project is het creëren van een Europees netwerk van testfaciliteiten met verschillende soorten water waar startups en MKB-ers uit Noordwest-Europa hun innovaties voor de watersector kunnen testen, demonstreren en ontwikkelen. Op deze manier wil het project nieuwe innovaties stimuleren en de marktintroductie versnellen. Binnen het project worden bedrijven ondersteund om de marktintroductie van hun watertechnologieën te versnellen. Naast assistentie bij de validatie en verificatie van producten bestaat deze ondersteuning ook uit financiering. Het project stelt vouchers beschikbaar tot € 50.000, – voor het testen van producten op de testfaciliteiten.
Meer informatie?
Interesse om deel te nemen aan het Water Test Netwerk? Wij gaan graag met u in gesprek om een op maat gemaakte oplossing te leveren. Het is ook interessant om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden om een van onze demo sites te gebruiken. Neem dan vrijblijvend contact op met Jordi Moreno projectmanager innovatie bij het Centre of Expertise Water Technology.