Het is essentieel voor startups en innovatieve MKB-bedrijven om toegang te hebben tot faciliteiten waar ze hun ideeën kunnen testen, opschalen en hun technologie op de markt kunnen brengen. Daarnaast is het voor het ontvangen van klanten en partners belangrijk dat zij dit in een professionele omgeving kunnen doen. Het is heel mooi als dit kan gebeuren in een omgeving waar symbiose kan bestaan tussen verschillende organisaties.
Wij helpen u graag verder! Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Ronald Wielinga onze manager ondernemerschap via +31 6 121 38 876 of r.wielinga@watercampus.nl of lees hieronder meer.
Bij WaterCampus hebben we een breed scala aan faciliteiten beschikbaar om uw leven een stuk gemakkelijker te maken. De faciliteiten omvatten:
Hieronder vindt u meer informatie over onze faciliteiten.
WaterCampus Business Center ‘Johannes de Doper’ is de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé hotspot voor watertechnologiebedrijven. Deze voormalige katholieke kerk is omgetoverd tot een modern gemeenschappelijk bedrijfspand. Er zijn diverse kantoorruimtes beschikbaar (van 30 m2 tot 100 m2). Het complex biedt uitstekende conferentiefaciliteiten en vele andere diensten. Er zijn ook flexplekken te huur (14 m2). Een flexbureau bestaat uit een bureau, een comfortabele bureaustoel, een telefoon en een internetverbinding. Water Alliance is gevestigd in het Business Center.
In 2015 is WaterCampus Leeuwarden uitgebreid met een nieuwbouw van 6700 vierkante meter. De faciliteiten omvatten kantoren, laboratoria en vergaderruimten. Het gebouw en de kantoren en laboratoriumruimte kregen een BREEAM-NL Excellent score. Dit is een unieke score als het gaat om duurzaam bouwen en gebruiken. Wetsus gebruikt als hoofdhuurder meer dan 90% van het pand. Ook het Centre of Expertise for Water Technology is hier gevestigd.
Geïnteresseerd?
Wij gaan graag met u in gesprek om voor al uw wensen rondom een nieuw bedrijfspand een oplossing op maat te leveren. Neem dan vrijblijvend contact op met Evelien Walstra van de gemeente Leeuwarden.
Het Water Applicatie Centrum (WAC) is een unieke locatie waar bedrijven en instellingen zelfstandig onderzoek kunnen doen. Ondersteuning bij toegepast onderzoek kan desgewenst worden geboden door het Centre of Expertise for Water Technology, met de mogelijkheid om samen te werken met studenten en docenten van MBO en hogescholen.
Het WAC wordt voor onderzoeksdoeleinden gevoed met verschillende soorten water. Tot de faciliteiten van het WAC behoort een onderzoekshal waar testinstallaties kunnen worden geplaatst of gebouwd in het kader van een uitgebreide infrastructuur. Het WAC is verder uitgerust met chemische, microbiologische en moleculaire laboratoria met alle benodigde apparatuur en expertise. Het WAC biedt in samenwerking met andere laboratoria in de regio een compleet analysepakket aan. Hierdoor kunnen alle componenten die bij het onderzoeksproces betrokken zijn, worden getest en gemeten.
Geïnteresseerd?
Wij gaan graag met u in gesprek om een oplossing op maat te leveren. Neem dan vrijblijvend contact op met Koos Oosterhaven, directeur WAC.
Moet u opschalen? Voor het testen van proefinstallaties en demonstratieprojecten op kubieke meter schaal biedt WaterCampus een unieke set demonstratie-sites. Deze locaties bevinden zich binnen een straal van 50 km rondom WaterCampus Leeuwarden. Op dit moment zijn er vier demosites die elk een bepaald type water of toepassing vertegenwoordigen. Op deze locaties zijn alle testvergunningen aanwezig, waardoor de daaruit voortvloeiende gebruikelijke vertragingen worden voorkomen. Hierdoor kunnen on-demand en plug-and-play tests worden uitgevoerd, op kubieke meter schaal en 24 uur per dag.
Technologieën voor gemeentelijke afvalwaterbehandeling – Wetterskip Fryslân
Ondernemers die technologieën ontwikkelen voor de duurzame, kostenefficiënte en / of milieuvriendelijke behandeling van water, kunnen hun technologie testen en demonstreren op de Wetterskip-demosite. Deze demosite heeft alle faciliteiten om de technologie op grote schaal te testen en demonstreren onder praktijkomstandigheden en op een breed scala aan watertypen, waaronder afvalwater, slib en effluent.
Technologieën voor de behandeling van afvalwater in ziekenhuizen – Antonius Ziekenhuis
Ondernemers die werken aan technologieën om medicijnen en medicijnresten uit afvalwater te verwijderen, kunnen hun technologie testen en demonstreren op de demosite in het Antonius Ziekenhuis. Het water op de demosite wordt geleverd door het ziekenhuis.
Ontziltingstechnologieën – Wetsalt
De demosite van Wetsalt biedt testfaciliteiten voor technologieën voor de duurzame ontzilting van zeewater en technologieën om energie uit water op te wekken. Gelegen aan de Afsluitdijk, heeft de Wetsalt-demosite toegang tot zowel zeewater als zoet water. Bovendien heeft de demosite toegang tot condensaat, pekel en kanaalwater.
Sensortechnologieën – Sentec
De Sentec-demosite biedt een grote verscheidenheid aan watertypen en hypermoderne laboratoriumfaciliteiten voor ondernemers die sensoren en datameetapparatuur ontwikkelen.
Geïnteresseerd?
Wij gaan graag met u in gesprek om een op maat gemaakte oplossing te leveren. Neem dan vrijblijvend contact op met Jordi Moreno projectmanager innovatie bij het Centre of Expertise Water Technology. Ook is het interessant om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden om lid te worden van het Water Test Network.
NEW-TTT is een project van Deltares, Rijksuniversiteit Groningen en Wetsus over kennisvalorisatie. Het project ondersteunt onderzoekers met een goed innovatie-idee op het gebied van watertechnologie om het idee te valideren bij de daarvoor bestemde faciliteit op de WaterCampus, Deltares, INNOLAB of ZAP Groningen. Neem bij interesse contact op met Ronald Wielinga, Manager Ondernemerschap bij WaterCampus.
NEW-ttt wordt mede gefinancierd door een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.