Sales Engineer (32 – 40 uur) (Berghof Membranes)

Voor de vestiging in Leeuwarden is Berghof Membranes op zoek naar een Sales Engineer.

Waar Berghof Membranes voor staat:
Bij Berghof Membranes geloven we in het creëren van een schone leefomgeving voor alle (toekomstige) generaties door het verstrekken van de beste oplossingen voor duurzame groei van de industrie. Onze oplossingen dragen bij aan het verminderen van water- en energieverbruik en het hergebruik van waardevolle grondstoffen.

Berghof Membranes in Leeuwarden is een leidende producent van membraan producten en maakt deel uit van de Berghof Group (Duitsland). Met meer dan 50 jaar ervaring is Berghof Membranes een specialist in de filtratie en scheiding van (afval)water. We verkopen onze producten en installaties via een wereldwijd OEM netwerk en eigen sales kantoren, wat heeft geleid tot een installed base van meer dan 1000 installaties in 90 verschillende landen.

Je werkzaamheden:
Als Sales Engineer zorg je samen met het salesteam voor het gehele salestraject, waarbij jij technische toegevoegde waarde levert. Je hebt een cruciale rol bij het onderzoeken van de mogelijkheden bij (internationale) verkoopprojecten.
De kerntaak is het uitwerken van uitgebreide, zorgvuldig opgestelde offertes waarin gedetailleerde technische en commerciële informatie is opgenomen voor onze internationale klanten. Hierbij werk je nauw samen met een team van specialisten binnen Berghof Membranes in Leeuwarden en onze Salesmanagers wereldwijd voor het sluiten van overeenkomsten.
Het verdere salesteam in Leeuwarden bestaat uit twee Sales Engineers en een Sales Assistant. Je rapporteert aan de Global Sales Director van Berghof Membranes.

Puntsgewijs je belangrijkste taken:

  • Vragen van de klant vertaal je naar technische en commerciële mogelijkheden
  • Je coördineert het traject om tot het proces technisch en mechanisch ontwerp te komen. Je verzorgt alle proces gerelateerde documentatie in de offertefase zoals P&ID’s, PFD’s en tekeningen. Dit doe je in samenwerking met onze technologieafdeling.
  • Je zorgt voor de kostencalculatie en technische en commerciële specificaties.
  • Je verzamelt bovenstaande informatie om hier vervolgens een passende offerte van te maken.
  • Je onderhoudt contact met en faciliteert onze sales managers en klanten op technisch en commercieel gebied en je verwerkt alle informatie in ons CRM-systeem.

Wat we van jou verwachten:

  • Afgeronde HBO/WO opleiding in de chemische technologie of vergelijkbaar;
  • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Ervaring met en kennis van membraan (bioreactor) technologie / watertechnologie is een pré;
  • Uitstekende mondelinge en geschreven communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pre;
  • Je bent de schakel tussen techniek en sales, van beide kanten weet je dus veel.

Competenties die je nodig hebt voor een goede invulling van de functie:
Als Sales Engineer ben je klant- en servicegericht, commercieel ingesteld en ben je een echt teamplayer. Ook ben je analytisch, proactief en flexibel.

Als bovenstaande vacature je aanspreekt, kun je een sollicitatiebrief, inclusief CV, sturen naar Nellie Leentjes, Management Assistente, via info@berghofmembranes.com.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lukas van Middelaar, extern HRM-adviseur, via +31 (0)611709388.

Kijk voor meer informatie over Berghof Membranes op www.berghofmembranes.com