WaterCampus voorbeeld voor Koreaanse water council

Een delegatie van K-Water en KWWA (Korean Water and Wastewater Works Association) bezocht de WaterCampus in Leeuwarden om meer te leren over hoe ons innovatie ecosysteem mkb’ers helpt bij het vermarkten van innovatieve watertechnologie.

Hun interesse ging vooral uit naar het leren van de ondersteuning die de Water Alliance biedt om dit proces succesvol te laten verlopen. Alex Berhitu (Manager Business Development bij de Water Alliance) legt uit dat het meer is dan een lijst met faciliteiten en financiële ondersteuning: “Het belangrijkste is de bedrijven succesvol te maken.”

De Koreaanse overheid heeft een grote hoeveelheid geld beschikbaar gesteld om een watercluster te maken, met als voorbeeld de WaterCampus in Leeuwarden. Eric Vos (Provincie Fryslân) bevestigd dat er over meerdere jaren verspreid ook een grote hoeveelheid geld is geïnvesteerd in deze WaterCampus. Met de ambitie economische groei en daarmee succesvolle bedrijven te creëren. “Provincie Fryslân en de stad van Deagu zijn van plan een MoU (Memorandum of Understanding) te tekenen, om de relatie tussen de twee clusters te ondertekeken”, zegt Vos.

Na stevige discussies was het tijd om over de WaterCampus te praten en de faciliteiten in actie te zien. Ms. Wi (directeur water industry team, KWAA) was onder de indruk van wat zij zag: “Wij staan aan de start van het proces en willen leren van wat jullie hebben bereikt met de WaterCampus, een prachtig voorbeeld. Als onze startups groeien tot een punt waarop zij de Europese markt willen betreden, moeten zij zeker een plekje op de WaterCampus overwegen.”