WaterCampus-partners Leeuwarden laten meisjes kennismaken met watertechnologie tijdens Girlsday 2016

45 Meisjes van de Leeuwarder Schoolvereniging en het Comenius College in Leeuwarden zijn op donderdag 14 april naar Wetsus en het Centre of Expertise Water Technology (CEW) gekomen om kennis te maken met watertechnologie. Het bezoek vindt plaats in het kader van Girlsday, één van de activiteiten van VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. In heel Nederland openen honderden bedrijven op Girlsday hun deuren voor bijna tienduizend meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar.

GirlsdayWetsus

Bij Wetsus gaan 22 meiden uit groep 8 van de Leeuwarder Schoolvereniging aan de slag in het lab. Daar gaan ze water zuiveren, energie opwekken uit water, kunstmest maken uit urine en analyses uitvoeren. De dag wordt afgesloten met een spetterende wedstrijd, buiten op het parkeerterrein.

CEW

Het CEW laat 23 tweedeklassers havo en vwo van het Comenius College werken met proefopstellingen in het Water Applicatie Centrum (WAC). Zo kunnen de meisjes onder andere kennismaken met blue energy en het ontzouten en ontkleuren van water. Na de lunch, in het Johannes de Doper Business Centre, is het tijd voor een quiz om te testen wat de potentiële watertechnologen hebben opgestoken van de proeven.

Over Girlsday

In heel Nederland gaan bijna tienduizend meisjes aan de slag met (interactieve) workshops bij honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en –afdelingen, en ontmoeten ze vrouwelijke professionals. In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Girlsday is één van de activiteiten van VHTO om de participatie van meisjes in deze sectoren in Nederland te vergroten.